Tips kanggo nyuda listrik statis ing sweter

Nalika nyandhang lan nyopot sweter, kontak fisik karo wong liya, utawa ora sengaja ndemek barang logam, asring tiba-tiba diluncurake. Sampeyan bisa uga ndeleng percikan listrik ing udhara. Ora mung tangan sampeyan sing bakal cilaka, nanging uga listrik statis lan debit sing bakal nyebabake kerja lan urip normal sampeyan.

Sweter rawan listrik statis, amarga kulit, klambi lan sweter liyane sing saling kontak, utamane nalika nganggo utawa nyopot sandhangan, listrik statis mboko sithik. Nalika akumulasi nganti drajad dhuwur, bakal dibebasake sekaligus, lan debit bakal kedadeyan.

Ngilangake listrik statis sing wis digawe ing sweter: Sadurunge nyandhang lan nyopot sweter, gunakake barang logam kanggo nutul sweter kasebut. Utawa nganggo bros logam kanggo nindakake listrik statis sing digawa sweter.

Aja nganggo sweter digawe saka serat kimia, amarga gesekan ing antarane serat kimia lan awak sampeyan luwih bisa ngasilake listrik statis. Nganggo sepatu kulit luwih saka sepatu karet, amarga bahan karet nyegah kondhisi listrik, sing nyebabake akumulasi biaya listrik.

Kurangi generasi listrik statis ing sweter: tuku pelembut utawa semprotan rambut banjur semprotake ing sweter kanggo nyegah listrik statis. Amarga softener bisa nambah kelembapan sweter, lan semprotan rambut bisa nyuda listrik statis. Utawa nggunakake andhuk sing wis disemprot kanthi banyu lan dibasahi banyu kanggo ngusap sweter. Basah sweter rada kanggo nyuda tingkat garing sweter lan nyuda listrik listrik statis.

Nambah cara ngumbah sweter: tambahake baking soda, cuka putih utawa softener nalika ngumbah sweter. Iki bisa ngalem alus, nyuda bahan garing, lan ngurangi listrik statis.

Tambahake kelembapan lingkungan: Yen hawa udan, muatan listrik sing akumulasi ora gampang ditransfer menyang udhara. Sampeyan bisa nggunakake pelembap kanggo nambah asor ing udhara, utawa nyelehake andhuk udan utawa segelas banyu ing pemanas supaya efek sing padha.

Lubricate kulit: Olesake pelembap ing area kulit sing kontak karo sweter utawa rambut sing gampang nyerep lan strip kertas sing lancip. Kulit ora mung bisa dijaga nalika musim salju sing garing, nanging sanajan kulit pelumas kena bahan sweter, ora gampang ngasilake listrik statis.

Reduce static electricity in sweaters

Wektu kiriman: Mei-07-2021